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| ASME B31.11
INTERPRETATIONS NO. 1

Replies to Technical Inquiries
October 31, 1986, Through September 30, 1990

It has been agreed to publish interpretations issued by the B31 Committee concerning B31.11
as part of the update service to the Code. The interpretations have been assigned numbers in
chronological order. Each interpretation applies either to the latest Edition or Addenda at the time
of issuance of the interpretation or the Edition or Addenda stated in the reply. Subsequent revisions
to the Code may have superseded the reply. These interpretations are not part of the Code or the
Addenda. '

These replies are taken verbatim from the original letters, except for a few typographical and
editorial corrections made for the purpose of improved clarity, In some instances, a review of the
interpretation revealed a need for corrections of a technical nature. In these cases, a revised reply

bearing the original interpretation number with the suffix R is presented. In the case where an

interpretation is corrected by Errata, the original interpretation number with the suffix E is used.

ASME procedures provide for reconsideration of these interpretations when or if additional

information is available which the inquirer believes might affect the interpretation. Further, persons
aggrieved by an interpretation may appeal to the cognizant ASME committee or subcommittee. As
stated in the Statement of Policy in the Code documents, ASME does not “approve,” ‘“certify,”
“rate,” or “‘endorse”’ any item, construction, proprietary device, or activity.

For detailed instructions on preparation of technical inquiries to the B31 Committee, refer to
Appendix B. -

|
19¢



COPYRI GHT 1999 Anerican Society of Mechanical Engineers I nformati on Handl i ng Servi ces,
28, 1999 08:33:33

Cct ober

B31.11 Interpretations No, 1

ASME B31.11 &9 WM 0759670 0083895 7 WM

Interpretation: 11-01
Subject: Hydrotest Preparation
Date Issued:  June 12, 1987
File: . B31-86-033
Question: May all joints, including welds, used in piping systems covered by ANSI/ASME B31.1,
ANSI/ASME B31.3, ANSI/ASME B31.4, ANSI/ASME B31.8, ANSI/ASME B31.9, and ANSI/ASME B31.11

be primed and painted prior to hydrotest?

Reply: Yes.

Interpretation: 11-02

Subject: Paras. 1100.1.2 and 1122.3, Exclusion From Scope — Instrument Piping
Date Issued:  March 30, 1990

File: B31-88-28G

Question: Does ASME B31.11 require that the pressure containing portion of an in-line sensing

_ device be designed, fabricated, examined, and tested in accordance with the rules of ASME B31.11?

Reply: Yes. See, e.g., paras. 1100.1.1, 1100.1.2, and 1122.3.

Interpretation: 11-03
Subject: Para, 1137.4, Test Pressure

Date Issue: April 16, 1990

" File B31-90-004

Question: According to para. 1137.4, is the required test pressure equal to no less than 1.1
times the internal design pressure at any point?

Reply: Yes.

11-01, 11-02, 11-03
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